dilluns, 28 de maig de 2012

And the winner is...


Vaig entrar en això dels blocs farà uns tres anys, a partir de la curiositat que em despertà el bloc d'en Sorro, un company de coral i, com he anat descobrint amb el temps, company també d'altres inquietuds. Fins aquell moment no sabia ben bé per a què deuria servir això dels blocs, però a partir d'aquell moment vaig començar a interessar-m'hi. El primer bloc que vaig fer, i que encara funciona, el vaig fer amb finalitats professionals. És un bloc a través del qual pretenia -i pretenc- que els meus alumnes i jo poguéssim seguir en contacte més enllà de l'horari estricament escolar, donant-los una eina per treballar a casa i comunicar-se; alhora, serveix per donar a conèixer algunes de les coses que fem en el nostre quefer diari escolar.
El bloc que ara esteu llegint va néixer per a donar a conèixer les excursions que, amb una colla d'amics, intentem fer d'una manera més o menys sistemàtica. Volíem difondre-les de manera que es convertís en una eina per tal que qualsevol persona interessada pogués realitzar-les pel seu compte, oferint cartografia, imatges i descripcions com a nosaltres ens hauria agradat trobar.
Més endavant va venir un tercer blocSe'm va acudir de fer-lo com a extensió d'aquells comentaris i recomanacions que es fan amb els amics i els companys de llibres, pel.lícules, obres de teatre...
Fa cosa d'un mes vaig veure, visitant altres blocs, que corrien uns premis anomenats Liebster, que atorguen els blocaires a d'altres blocaires. De primer me'n vaig malfiar: quina mena de rerefons hi deuria haver? Si entraves dins d'aquest joc piramidal, estaries controlat per l'MI6, per Spectra, per Maxwell Smart? Per altra banda, em feia pensar en aquells terribles correus que temps enrere arribaven irremeiablement i que acabaven amb amenaces apocalíptiques: Fulanet va seguir la cadena i l'endemà li va tocar la rifa; en canvi, a Menganet, que no en va fer cas i la va trencar, li va caure una pedregada a l'ull de poll. Malgrat aquesta desconfiança, però, hi havia un raconet on pensava, encara que no m'ho vulgui reconèixer, que, ostres, a veure si algú es recorda de mi. Diguem-ne que les prevencions anteriors tenien una mica d'allò de la faula, aquella que diu allò de que com que no les puc haver, dic que són verdes.
En fi, que resulta que des del bloc Aficionats als senders l'amiga Laura ha tingut la gentilesa de nomenar Xino Xano com a bloc premiat. Abans que res, moltes gràcies.
No ens enganyem: escrivim blocs per a ser llegits, i ens agrada agradar. No hi ha millor compensació pel blocaire que rebre comentaris (i veure que el nombre de visites augmenta). Així, doncs, res de fer-me l'estret. Ara, seguint les bases de l'original premi, haig de triar cinc blocs més a qui, des del nostre, concedir el premi. No és tasca fàcil: uns ja el tenen; uns altres depassen el màxim de 200 seguidors que la convocatòria exigeix. Pot ser fins i tot que algú se senti incòmode davant d'una nominació d'aquest tipus. Si aquest és el cas, espero que em sabreu disculpar i que ningú se senti obligat a res. 
(Trobareu aquest mateix escrit, amb les adaptacions necessàries, al bloc http://estaciodeservei.blogspot.com.es/, que ha estat igualment premiat. Moltes gràcies)
Els blocs als quals m'agradarà atorgar el premi són:
. Senderisme en transport públic. Per la coherència amb una idea i la qualitat de la proposta.
. Los folloneros. Perquè no paren, i per la qualitat de les descripcions excursionistes.
. Els Cingles de Bertí. Per la fidelitat a un territori i la seva defensa contra les mossegades de l'especulació.
. Barcelofília. Per la impressionant tasca de recuperació de la memòria històrica. Probablement un dels millors exemples de la utilitat col.lectiva d'una eina com el bloc.
.Caminar després dels 50. Va ser un dels primers blocs excursionistes que vaig seguir, i que ens va suggerir caminades. Ara, des del País Valencià.
Les bases són:

1.- copiar i enganxar el logo del premi al bloc, i enllaçar al blocaire que t’ho ha otorgat.
2.- nominar als teus 5 blocs favorits (han de tenir menys de 200 seguidors) i deixar un breu comentari en els seus blocs per fer-los saber que han rebut el guardó.
3.- demanar i esperar que aquests blocaires passin el guardó a altres 5 blocs.


4 comentaris:

 1. L'enhorabona al nostre cap i guia. Albert + Montse + Namib + Tembo

  ResponElimina
 2. Ostres, com s'ha extès això dels premis... doncs, moltes felicitats pel guardó ben merescut, per tu o per vosaltres amb aquest Bloc tant excursionista i al que miro amb fruició sovint.

  ResponElimina
 3. Hola Jordi,

  Felicitar-te pel teu guardó i agrair-te haver pensat en mi com un dels teu cinc escollits.
  Properament faré una entrada amb la meva tria, esperant d'aquesta forma teixir més vincles entre blocs propers.
  Salutacions

  Rafa

  ResponElimina
 4. Hola Jordi,

  Abans de res, et demano disculpes per no haver agraït abans la teua nominació, creia que ja ho havia fet, i avui en donar un cop d'ull al teu bloc, me'n adono que se,m havia oblidat, lo dit, moltes gracies pel premi, ja que el sol fet que algu, pensi que lo que fas serveix per alguna cosa, es la millor recompensa que pots tenir. Salut i quilometres.

  ResponElimina