dilluns, 28 de maig de 2012

GR 92. El Port de la Selva-CadaquésExcursió realitzada el 27-5-2012

Excursió que recorre una part de la segona etapa del GR 92. La primera part d'aquesta etapa és la que va del Port de Llançà al Port de la Selva.


0:00 h. Iniciem la caminada a l'inici de la carretera que va del Port de la Selva a Cadaqués (Avinguda del Doctor Moisés Broggi). Seguim aquesta carretera, deixant a l'esquerra un petit oratori. A l'esquerra, damunt nostre, hi ha una urbanització amb apartaments; a la dreta, apartaments que poc més enllà van essent substituïts per nàutiques. Passem una rotonda i seguim per la carretera, fins una segona rotonda. A l'esquerra, i una mica enlairat respecte de la carretera, el cementiri municipal. Seguim per la carretera, deixant a l'esquerra un camí que s'enfila entre dues parets d'obra. Uns metres més enllà trobem
0:13 h. Camí carreter que s'enfila a l'esquerra. Hi ha pals indicadors. Hem de seguir aquest camí, costerut, entre pins, figueres de moro i parets de pedra seca. El camí es va enfilant bruscament, sense descans, cada vegada més entre ginestars; al darrere nostre es va obrint la panoràmica de la badia del Port de la Selva.

0:45 h. Al cap d'una estona el camí ateny la carena del llom que anem seguint i perd una mica de pendent. Uns metres més enllà es decanta cap a l'esquerra per passar una petita coma. A l'esquerra ens queda un petit bosquet i, al damunt nostre, les runes del Torrelló. Passada la coma el camí gira bruscament a la dreta i, entre parets de pedra seca, va suavitzant-se fins arribar a la carena, on trobem un
1:00 h. Encreuament. El camí que seguíem desemboca en una ampla pista; a l'esquerra tornaríem al Port de la Selva per Sant Baldiri. Hem de seguir a la dreta (indicador), per la pista principal, passant una porta ramadera i deixant a la dreta un camí secundari, al costat d'una barraca circular de pedra seca.
A l'esquerra s'obre la perspectiva del mar. El camí va planejant per després baixar lleument fins trobar, a l'esquerra
1:25 h. Mas en runes. A partir d'aquí el camí torna a pujar per adreçar-se al Mas dels Bufadors. Al fons, destaca el Puig Pení.
1:45 h. Sota el Mas dels Bufadors. Un camí, a la dreta, ens duria també a Cadaqués. Nosaltres seguim per l'esquerra, enfilant-nos cap a les runes del mas, que deixarem a la nostra dreta. 
El camí voreja el llom i uns metres més enllà trobem un pal, sense indicador. 
En aquest punt hem de deixar el camí que puja i agafar el sender que va baixant cap a l'esquerra (senyals grocs de pintura) per entre la vegetació, per anar-se decantant de mica en mica cap el nord, en la direcció d'una petita pineda que destaca a la carena. El camí, estret, passa enmig d'un festival d'estepa i de ginesta florida.
2:05 h. Creuament de camins, una mica abans d'arribar a la pineda. Hem de seguir el camí (indicador) que baixa cap a la dreta. A partir d'aquí el camí va planejant, tot resseguint els contraforts del vessant nord de la Muntanya Negra. 
És un camí amb les vores fetes de paret de pedra seca, treball centenari que inclou un pont sobre el Rec de l'Infern.
Aquí i allà, les empremtes de les antigues feixes. 
Si primer aquest tram és boscós, poc a poc es va esclarissant fins arribar a  
2:50 h. encreuament a la carena que davalla de la Muntanya Negra i que podríem seguir, a l'esquerra, fins el Cap de Creus, que es veu al fons. 
Al davant nostre es comença a endevinar Cadaqués i Port Lligat. 
En aquest petit altiplà, amb vàries construccions de pedra seca, seguim (indicador) cap a la dreta. Aviat trobem un filat que hem de passar i un indicador que ens assenyala un sender que baixa cap a la dreta. El camí va zigzaguejant i perdent alçada progressivament. Trobem algunes edificacions habitades.
3:15 h. Camí que baixa perpendicular. A la dreta (indicador), tornaríem al Mas dels Bufadors per un altre camí. Hem de baixar cap a l'esquerra, entre parets de pedra seca, cap a Cadaqués, que cada cop es va obrint davant nostre. 
El camí passa aprop de la carretera sense baixar-hi i, finalment, després d'un tram d'escales, desemboca a l'inici de la carretera de Port Lligat. Només hem de seguir avall per arribar a 
3:45 h. Platja de Cadaqués.


3 comentaris:

 1. Oh, la GR92, una aposta segura per una bona excursió!

  ResponElimina
 2. Conec aquest tram! Jo vaig tenir ocasió de fer en tres dies Llançà-Port de la Selva-Cadaqués-Roses. Un GR diferent a tots els que havia vist fins llavors, realment val la pena anar-hi algun cop.

  M'agraden les caminades que proposes en aquest blog, algunes les he fet, o almenys conec les zones. Alguna altra l'he apuntat per veure si cau tard o d'hora...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, Yáiza. Ens agradaria que les caminades proposades fossin útils, servíssin perquè tothom qui volgués les pogués repetir.

   Elimina