diumenge, 15 de novembre de 2015

Sant Salvador de les Espases. Olesa de Montserrat- Olesa de Montserrat

Excursió realitzada el 25/10/2015

Aquesta és una senzilla excursió, molt popular entre la població de la zona, que ens permet arribar fins el pintoresc enclavament de Sant Salvador de les Espases, enlairat a la riba esquerra del Llobregat. Aquest indret té un doble interès: per un costat, el del propi lloc i la singularitat d'on està; per l'altre, les magnífiques vistes sobre el massís de Montserrat.
Sant Salvador de les Espases es troba a la confluència dels municipis d'Esparraguera, Olesa de Montserrat i Vacarisses. Nosaltres l'hem situat a la comarca del Baix Llobregat pel fet d'iniciar l'excursió a Olesa, que es troba en aquesta comarca.

Iniciem l'excursió a Olesa de Montserrat, al costat del Poliesportiu Salvador Boada, a la part alta de la població (carrer Urgell). 
0:00 h. Comencem a caminar per la pista que es troba al darrere del poliesportiu, on també hi ha una zona d'aparcament. 
A uns cent metres la pista gira en angle recte a la dreta (indicador: Pla del Fideuer). Sempre hem de seguir la pista principal, obviant els diferents camins que surten a costat i costat. La pista va enfilant-se poc a poc, primer entre algunes construccions i després ja només entre camps, sobretot oliverars.

0:30 h. Entrem a la zona protegida del Puigventós, indicat per un senyal amb una gran rapinyaire al damunt. La pista va seguint les entrades i sortides de la muntanya.
Després d'un parell de canvis de direcció per tal de guanyar alçada, arribem a un coll.
0:45 h. Coll de la Papelusa. Davant nostre se'ns ofreix, per primer cop, la vista de Montserrat i més en primer terme podem veure Sant Salvador de les Espases. Al coll hi ha una taula d'orientació i una zona de pícnic.

Seguim per la pista, que aquí ja està barrada al pas de vehicles no autoritzats.
1:00 h. Pla del Fideuer. En arribar-hi veurem, a l'esquerra, un rètol mig esborrat que indica Sant Salvador. No en fem cas i seguim per la pista, deixant a la dreta una nova zona de picnic.
1:02 h. Abandonem la pista per agafar un camí que s'enfila a l'esquerra (indicador) en direcció nord. 
El camí fa una volta per salvar una torrentera i després anar-se enfilant pel conglomerat. En alguns punts hi ha graons tallats a la roca. Uns senyals blancs amb un punt verd, i vermells amb un punt blanc, ens ajuden a trobar el camí.
1:12 h. Collet (no n'hem sabut trobar el nom). Ens aboquem al Vallès Occidental. 
El camí baixa fent un parell de llaçades i després s'orienta a ponent, per una zona boscosa i més humida, ja que som al vessant nord.
1:22 h. Coll de Bram. Arribem a un coll on trobem una ampla pista que ens ve per la dreta; seguim la pista de front, davallant. Al cap d'uns metres els senyals de pintura s'enfila roca amunt, a la dreta. Nosaltres seguim uns quants metres més avall fins trobar, a l'esquerra, un camí (indicador) que baixa en uns graons. L'hem d'anar seguint (ja veiem Sant Salvador de les Espases davant nostre), primer en baixada, després en pla per, finalment, enfilar-se a l'ermita gràcies a unes escales.
1:40 h. Sant Salvador de les Espases. Per tornar a l'inici de l'excursió desfem el mateix camí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada