divendres, 17 de novembre de 2017

La Font dels Traginers. Arbúcies- Arbúcies

Excursió realitzada el 22-10-2017

Caminada senzilla i improvisada a una de les múltiples fonts que envolten Arbúcies. La nostra intenció inicial era anar cap el Salt de la Dona d'Aigua, però una trobada amb armes de foc ens va fer canviar d'idea. 
Iniciem el camí al costat del Tanatori d'Arbúcies, on aparquem el vehicle. Per arribar-hi hem de seguir la GI-552  sense entrar cap al centre d'Arbúcies. Uns indicadors a mà dreta (si venim del sud) ens portaran a destí.

0:00 h. Inici del camí. Des del lloc on hem aparcat agafem un carrer que es dirigeix cap a la carretera però abans d'arribar a aquesta ens desviem per un camí que ens queda a mà esquerra. El seguim de dret. El camí es dirigeix cap a l'est entrant a la zona de bosc. A la dreta i una mica enfront veiem el Castell de Montsoriu.
0:16 h. Bifurcació. L'indicador ens adreça cap a l'esquerra (A partir d'aquest punt, i seguint la idea inicial, vàrem seguir cap a la dreta. A menys d'un quilòmetre d'allà, però, vam trobar un senyal de perill degut a batuda de senglars. A més del senyal hi havia un senyor i amb el senyor, clar, una escopeta de dimensions considerables. El senyor, cal dir que molt amablement, ens va aconsellar que no seguíssim per aquella ruta perquè tant nosaltres com els gossos podíem ser confosos per senglars i tirotejats per algun Obèlix contemporani. Vàrem recular fins a la bifurcació i vàrem improvisar el que vindria a continuació).
El camí es dirigeix cap el nord, cap a Can Riera, deixant a la dreta uns camps de conreu. 
0:28 h. Bifurcació. Deixem un camí a l'esquerra i seguim endavant. Uns metres més enllà el camí es bifurca. Hem de seguir recte, entrant a una finca per un portal protegit per dos grans blocs de pedra (menhirs moderns? Serà cert allò de l'Obèlix?)
0:40 h. Can Riera de la Pineda, una gran finca especialitzada en acollir celebracions, a mà dreta. Seguim endavant pel camí que s'enfila lleument. Entre boscos intuim a la nostra esquerra la riera.
1:10 h. Indicador, a l'esquerra, de la Font dels Traginers. Un corriol mig amagat per la fullaraca baixa cap a la riera havent salvat abans una canalització. La font es troba a l'altre costat de la riera, mig amagada. El camí de tornada és el mateix. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada