dijous, 1 de febrer de 2018

Pantans d'en Llobet. Vidreres- Vidreres

Excursió realitzada el 28/1/18
Senzilla i agradable caminada pels voltants de Vidreres, que ens permet acostar-nos al Castell de Sant Iscle i Santa Victòria i als Pantans d'en Llobet. La ruta està molt ben senyalitzada i no presenta cap dificultat. 
L'inici de la ruta és al davant del pavelló poliesportiu municipal, on veurem un panell explicatiu d'aquesta i d'altres rutes.

0:00 h. Situats enfront del pavelló, el voregem deixant-lo a la nostra esquerra. Seguim al costat del Rec Clar, que ens queda a la dreta. A l'altra vora, una arbreda.
0:03 h. Una passera ens ajuda a superar el rec per arribar a un petit nucli de cases. 
Girem a l'esquerra pel primer carrer, i a la dreta pel següent (Carrer del Mestral) fins arribar, al final d'aquest, al Carrer de Migjorn. Seguim aquest a l'esquerra. El carrer surt del nucli urbà i corre paral·lel a la carretera C35. Al cap d'uns 700 metres el camí (ara ja carretera) fa un gir per superar la C35 per un pas elevat. Seguim endavant per la carretera.
0:28 h. Després de passar per davant d'una finca criadora de gossos, deixem la carretera i seguim una ampla pista a l'esquerra.
0:30 h. Bifurcació. Seguim la pista a la dreta.
0:39 h. Seguim caminant al costat de camps. A la dreta un cartell ens informa que passem pel costat de Can Canyet. Seguim endavant.
0:43 h. Al camí un altre cartell indica Can Gener. Al davant ja veiem el Castell de Sant Iscle.
0:45 h. Bifurcació. Seguim a l'esquerra. Poc a poc entrem al bosc, on podem veure uns suros magnífics.
0:54 h. A l'esquerra surt una pista que haurem de seguir per arribar al castell. Després del castell haurem de retornar a aquest punt.
1:03 h. Castell de Sant Iscle i Santa Victòria. Bon lloc per fer una aturada i esmorzar. Encara que sigui poc, la cota a la que s'enlaira el castell permet dominar la plana selvatana i admirar el Pirineu.

Hem de desfer el darrer tram de camí fins a la bifurcació assenyalada abans.
1:12 h. Bifurcació. Abans havíem vingut per la dreta i ara seguim el camí cap a l'esquerra. 
1:23 h. Deixem a l'esquerra Can Morell.
1:24 h. La pista que seguim desemboca en una altra que hem de seguir a l'esquerra, de baixada. Al cap d'uns metres, a la dreta i entre els arbres, veiem ja l'aigua del pantà.
1:34 h. Una desviació, a la qual tornarem després, fa un gir de 180 graus a la dreta per enfilar-se suaument cap als pantans.
1:37 h. Pantà d'en Llobet. Seguim amunt, amb el pantà a la nostra dreta.
1:45 h. Bifurcació. Seguim pel camí de la dreta.
1:47 h. Pantà del Mig. En aquesta ocasió el nivell de l'aigua és més baix que el de l'anterior. Hem de tornar enrere fins a la bifurcació esmentada, i seguim recte seguint les indicacions.
2:04 h. Torre d'en Llobet, enorme casassa declarada Bé d'Interès Nacional de la qual destaca la torre del molí. 

Al peu del molí hi ha una cruïlla: hem de seguir el camí de l'esquerra. Al fons ja es veu Vidreres.
2:18 h. Pas a gual del Rec Clar. 
2:26 h. Bifurcació. Desestimem el camí de l'esquerre, encara que indiqui que porta a Vidreres. Seguim endavant, paral·lels a la carretera C35. Poc després la pista fa un gir de 90 graus a l'esquerra.
2:41 h. Prenem una pista a la dreta, que fa un petit pas de gual.
2:45 h. Arribem a la carretera asfaltada que havíem seguit a l'inici de l'excursió. Ara només ens queda desfer el camí d'anada.
3:10 h. Fi de l'itinerari.
Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada